Tuesday 12 April 2011

Lax med citronpasta

Busenkelt recept:
4 bitar vildfångad lax (bättre näringsvärde än odlad)
2 paket citron- eller limepasta, finns färsk i kyldisken.
2 paket fetaost, gärna gjord på både får- och getmjölk.
5 dl creme fraiche.
1 kruka basilika.
1 citron.
Havssalt och svartpeppar.
Citronbalsamvinäger.

Sätt ugnen på 225 C
Smöra en ugnsform, plonka ner laxen i denna.
Salta och peppra. Ringla eventuellt citronbalsamvinäger på laxbitarna.
Smula ner fetaosten i creme fraichen.
Skär basilikabladen i strimlor och lägg i röran.
Täck laxen med röran.
Ställ in mitt i ugnen på galler.
Tar mellan 15 och 25 minuter beroende på laxbitarnas tjocklek och om dom är frusna eller tinade.
Koka pastan utan buljong, men med en nypa salt.
Serveras med fördel med lite ringlad citronbalsamvinäger på pastan.
Krydda med citronsaft under inmundigandet.
Delikat måltid.

No comments:

Post a Comment